ÅF Cup 2014: Dagens andra seger tog WT till gruppledning

Precis som i den förra matchen inledde WT en smul darrigt med mycket snirklande och ensamåkning. Berget var inte sena att utnyttja den tröga starten och fick ett snabbt ledningsmål. Därefter skulle det dröja ända till den 10:e minuten innan Viktor Broberg limmade fast den lilla röda på bladet och snurrade upp halva försvarslinjen innan han stänkte in kvitteringen.

Trots kvitteringen hade WT svårt att få spelet att stämma och samma sak gällde Berget. Det gav en match som böljade frisk i båda riktningarna. Berget höll dock ihop försvaret en smula bättre och WT:s uppspel fastnade oftast i Bergets backlinje samtidigt som deras kontringar skapade en viss oro i WT:s försvar.

Halvvägs in i matchen kom dock WT:s ledningsmål när Johan Bodén kunde tråckla in nystanet i en trasslig situation framför Bergets mål. Och återigen gled korken ur. Bara minuten efter kom tredje målet, signerat Niklas Hellqvist.

Berget jobbade på bra för att få tillbaka korken igen och höll ihop sitt försvar bra men med knappt trettio spelade kom Johan Olström insvepande från vänster och satte WT:s fjärde mål i snäv vinkel.

Berget vägrade att ge slaget förlorat och kämpade ända in i kaklet och Marcus Asplund fick slita en hel del och radade upp TV-räddningar innan han i matchens sista minut fick kapitulera och släppa in ett tröstmål.

Segern innebar att WT Bandy kunde åka hem till lördagsmiddagen med två segrar och en förlust i facit. Därmed leder man en haltande grupp 1 efter första dagen av ÅF Cup.

WT Bandy 2010 – Berget, 4 – 2

FacebookTwitterEmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *