premiär

Snöplig förlust i seriepremiären

Premiären mot den förmodade toppkonkurrenten Helenelund slutade trots en tidig tvåmålsledning med förlust efter ett sent Helenelundsmål. Slutsiffrorna skrevs till 3 – 4 och WT:s mål gjordes av Viktor Broberg (2) och Emil Holm. En typisk säsongspremiär med två lag som inte helt hittat sin spelidé men som stundtals visade att man har ambition att var med i toppstriden.

WT Bandy 2010 började piggt och redan i den tredje minuten hade man jobbat fram en hörna. Andreas Werner skyfflade fram bollen till Viktor Broberg som vispade bollen rätt i köttmuren i Helenelunds målbur.

Några minuter senare var det dags igen. Ny hörna och den här gången hittar Werner fram till Emil Holm som dänger iväg ett vasst skott. Efter en stunds sjabbel i Helenelundsförsvaret hittar bollen in och tävlingssäsongens första WT-mål är ett faktum.

En kvart in i matchen är det dags igen när Werner serverar en smörpass till Viktor Broberg som slänger i överväxeln och soloåker in 2 – 0 för hemmalaget. Bara någon minut senare är han framme igen men den här gången tar nystanet i ribban.

Även Helenelund hade en och annan farlighet och även vid ett tillfälle bollen inne i mål men därav blev intet eftersom det strax innan blåstes för offside.

Resten av halvleken blev en orgie i missade målchanser, bland annat hade Helenelund chans att reducera på straff men icke.

När den andra halvleken drog igång var det ett helt annat Helenelund som skrinnade ut på Relitahallens perfekta is. De bjöd upp ordentligt och det skulle ta en kvart in i andra innan WT överhuvudtaget kom nära målet. Men då kom man desto närmare. En Helenelundsförsvarare välte omkull Andreas Eskhult. Den efterföljande straffen rönte dock samma öde som Helenelunds straff i första halvlek.

Trots att WT var hårt tillbakapressade växte Marcus Aspman ut till en veritabel vägg samtidigt som Helenelund spred skotten i alla möjliga väderstreck. Även de mest hängivna Helenelundsanhängarna på läktaren suckade allt mer uppgivet efter varje missad chans.

Men så kom då olycksminuterna. Det började med en hörna som en Helenelundsspelare skickade in mellan benskydden på en helt oförberedd Marcus Aspman. Bara minuten senare gick Marcus ut för att bryta ett anfall och fällde den anstormande Helenelundspelaren. Straffen som följde satt som en smäck i bortre krysset och matchen var kvitterad.

2 – 2 och återigen var matchen en öppen historia. WT knaprade sig delvis tillbaka in i matchen och med en ny soloåkning såg Viktor Broberg till att WT återtog ledningen.

Ju längre matchen led ju mer såg spelarna ut som kokt spagetti i benen och till slut tog Helenelundspressen sin tribut. Två minuter före full tid var det åter kvitterat och i den 92:a minuten såg det ut som om poängen höll på att glida WT ur händerna men en helt fri Helenelundsspelare lyckades med konststycket att runda Aspman och skjuta utanför på bara ett par meters håll. Och minuten senare blev det också så. Helenelund stökade in sitt fjärde mål och det skulle också betyda att segern var deras när matchen blåstes av strax efteråt.

FacebookTwitterEmail

En reaktion på “Snöplig förlust i seriepremiären”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *