wthelenelund

WT tog kämpaseger mot Helenelund

Frånsett att matchen liksom smög igång lite obemärkt så var det inte mycket som påminde om en träningsmatch i dag. Upptakten bjöd på ett rasande tempo och redan i den andra minuten var Helenelund framme och värmde upp Marcus Aspman i WT:s kasse.

Utom ett långskott i den 10:e minuten, återigen Helenelund, var det inte så mycket att stå i för målvakterna eftersom det mesta av spelet bedrevs långt från kassarna. Två effektiva försvar såg till att hålla undan giftigheterna. När sedan Viktor Broberg fick slå sig ner i utvisningsbåset tappade WT en viss del av sin fart och spelvändningarna blev lite omständliga och tillät Helenelund att formera försvaret.

Så långt var Helenelund något lite vassare och i den 19:e minuten betalade det sig när ett långt anfall gav WT:s försvar problem att hålla rent och till slut vispade en Helenelundsanfallare in bollen otagbart till vänster om Marcus Aspman.

Tre minuter senare kom WT:s första riktiga chans när Pontus Sandberg gled igenom Helenelundsmuren men hårt uppvaktad pressades han ner mot kortlinjen och skottet kom i snäv vinkel. Trots det blev det betalt i form av en hörna som utlöste flera vassa skott men den gången blev det inget mål.

Efter den övningen förändrades matchbilden en stund och anförda av Viktor Broberg och Olle Gabrielsson kom WT upp i flera anfall. Inget resultat dock och trots ett mer öppet spel var det Helenelund som fortsatte att skapa farligheter men Aspman var i högform i dag och höll rent halvleken ut.

Olle Gabrielsson körde hårtorken ordentligt i omklädningsrummet och ett pånyttfött WT kom ut på isen till den andra halvleken och knappt fyra minuter in var det utjämnat när Helenelund glömde bort att hålla ögonen på Viktor Broberg som ostört kunde ladda bössan och smacka in nystanet från vänsterkanten. Två gånger om.

Om den första halvan av matchen var händelselös så var det desto roligare att försöka hänga med i andra. WT visade upp ett helt annat ansikte och stormade fram som målsökande robotar över isen. Spelet var rakare och man visade ett helt annat fokus på att ta sig upp i banan än i första.

Inte heller Helenelund låg på latsidan men Marcus Aspman spikade igen buren ordentligt och gjorde ett antal halsbrytande räddningar och backlinjen gav fint understöd där junioren Clarence Wahman var i det närmaste omutlig.

Med kvarten kvar blev det timeout, oklart vilket lag som ville, och efter det satte sig WT i förarsätet ordentligt. Mjölksyran steg snabbare i Helenelunds ben än i WT:s och det tidigare så tajta försvaret fick allt svårare att freda sig mot WT:s snabba genomåkningar.

Som helhet en ganska typisk träningsmatch där WT stundtals hade det lite knepigt att hålla ihop lagdelarna men visade styrka, tog över i andra halvlek och bärgade hem segern mot ett välorganiserat Helenelund, som kroknade på slutet.

WT Bandy 2010 – Helenelund 2 – 1 (0 – 0)

Mål: Viktor Broberg 2

FacebookTwitterEmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *